Archiv článků

Letní svěží nabídka

Svěží marcipánový koš
Svěží marcipánový koš
Pařížský a Pistáciový kelímek
Pařížský a Pistáciový kelímek
Zasněná nevěsta
Zasněná nevěsta
Letní svěží dort
Letní svěží dort

Zlatá svatba

Světlý korpus plněný šlehačkovomascarpone krémem, malinami, borůvkami a jahodami. Na povrchu Bílkovomáslový krém, dozdobeno květinami ze stejného krému a sezónním ovocem

Do naší letní nabídky všech našich prodejen vítáme zpět stálice a to Letní svěží dort a Zasněnou nevěstu, ale také novinky: Pařížský kelímek, Pistáciový kelímek a Svěží marcipánový koš.

Přijďte je ochutnat už tento víkend na naše pobočky, které jsou pro Vás oteřeny tak jako obvykle a kde oslavujeme oba křesťanské svátky bohatou nabídkou svěžích zákusků a vynikající domácí zmrzliny

Slavnostní dort

Kombinace Sacher korpusu s Medovnikovými pláty a pařížskou šlehačkou zalité čokoládovou Ganache. Dozdobený jahodami Prestige (lehce zalité Agarem), růžemi z těžké Paříže s jahodou uvnitř, lístky z bílé plastické čokolády a mašlí z pravého marcipánu.


Jahodový víkend

31.5. - 2.6. 2019

Po celý následující víkend 31.5. - 2.6. 2019 jsme připravili speciální nabídku výrobků z čerstvých jahod z české farmy, natrhaných s láskou pro Vás.

Na všech našich pobočkách se můžete těšit na následující speciality:
Na naší prodejně v Jílovišti Vám pak z čerstvých jahod rádi připravíme bohatý
Na všech našich pobočkách se můžete těšit na následující speciality:
  • Jahody v čokoládě
  • Jahody na zakysané smetaně
  • Jahodové pyré
  • Mascarpone dort s jahodami
  • Jahodový sen
  • Jahodový košíček
  • a další
Na naší prodejně v Jílovišti Vám pak z čerstvých jahod rádi připravíme bohatý
  • Jahodový zmrzlinový pohár

Májové slavnosti Dobříš 2019


Srdečně Vás zveme k posezení do naší cukrárny na Dobříši, kde jsme pro Vás připravili u příležitosti Májových slavností bohatou nabídku produktů, zejména posvícenských koláčků, ale také bohatý výběr z našich zákusků k výborné kávě.
Také jsme pro Vás prodloužili v sobotu otevírací dobu a to do 19:30

Poděkování našemu kolektivu

Vážená paní Kortánová,

od soboty, kdy jsme přijali pohostinství Vaší cukrárny v Jílovišti, ale zakusili i výbornou obsluhu v restauraci a také v cukrárně v Malé Hraštici (včetně drobného dárku), uplynulo už několik dní.

Teprve teď se však dostávám ještě k oficiálnímu poděkování za všechny účastníky naší úspěšné "Výpravy za vojenským tajemstvím Brd se sladkou tečkou na závěr".

Chtěl bych vyzdvihnout zejména nečekané přivítání vínem a chlebem a solí v Jílovišti, nachystané pohoštění, které účastníkům na závěr cesty nastolilo výbornou náladu, také Vaše vyprávění o panu Myšákovi starším i mladším a trpělivé odpovědi na všetečné otázky účastníků i přes Vaši hlasovou indispozici.

Děkujeme Vám i velmi příjemným kolegyním a kolegovi, kteří zprostředkovali rychlou a ochotnou obsluhu. Podle ohlasů z řad účastníků zájezdu se mnozí budou rádi vracet, a já osobně se těším zase někdy brzy na shledanou, ať už v rámci nějaké další spolupráce, nebo jen tak s celou rodinou, které bych rád také představil Vaše prostory a bude li příležitost, i Vás osobně.

Srdečně zdravím, přeji hodně zdaru do dalšího podnikání i kvalitních služeb všem návštěvníkům, a také do osobního života.

Petr Melichar


Velikonoční otevírací doba

Otevírací doba na našich prodejnách je i ve státní svátky stejná jako každý den a tak se budeme těšit v pátek i v pondělí na Vaši návštěvu

Velikonoční mazance a beránci 2019

Tak jako každý rok jsme pro Vás připravili nabídku výborného tradičního velikonočního pečiva. Pečeme pro Vás klasické mazance s rozinkami, sypané mandlemi i velikonoční beránky a zajíčky. Kompletní nabídka zde

Mandlová pochoutka Myšák

Jako horkou novinku v našem sortimentu bychom Vám rádi představili bezlepkové žloutkové pečivo, které jsme pro Vás připravili dle původního prvorepublikového receptu cukrářského mistra Františka Myšáka.


První adventní víkend

Tak jako každý rok proběhla u kapličky na návsi

v Malé Hraštici celodenní akce s bohatým kulturním programem u příležitosti první adventní soboty.

Jak celá akce, kterou zařizovala a sponzorovala především paní Stanislava Kortánová za pomoci celého týmu zaměstnanců Cukrářství a Pekařství Stáňa, si můžete prohlédnout v tomto článku.


Vánoční cukroví 2018

Začínáme přijímat objednávky na Vánoční cukroví pro tento rok, cena za 1 Kg Luxusního Máslového pečiva je letos 650.- Kč (ostatní ceny na vyžádání)

Objednávky cukroví přijímáme stejně jako v každý rok na kterékoli z našich tří poboček, telefonicky nebo e-mailem, a to nejpozději do 14.12.2018.

Výdej objednaného cukroví bude probíhat od 10. 12. do 22. 12. na našich prodejnách.


51. ročník závodu Zbraslav - Jíloviště

Tak jako každý rok i letos byla naše cukrárna hrdým partnerem závodu Veteran Car Clubu Praha.

Jak v naší cukrárně zakončení 51. ročníku závodu do vrchu Zbraslav - Jíloviště probíhalo, můžete shlédnout ve fotogalerii zde.



Svatební dort s motivem venkova

Inspirací pro tento dort byl venkov a kostel na Makové hoře, kde se tato úžasná svatba konala.

Svatební dort vyrobený našimi cukrářkami je kombinací cukrářského piškotu s mascarpone krémem a světlého korpusu s tvarohovým krémem a letním ovocem.

Novomanželům upřímně blahopřejeme, hodně štěstí na společné cestě životem.


Lahodný jahodový dort

K příležitosti 75. narozenin jeho (J.Em.) Dominika kardinála Duky, vytvořil náš tým v čele s hlavní cukrářkou Renatou Popkovou tento dort, jehož základ tvořil korpus Sacher, byl plněný pravou pařížskou šlehačkou a tuto kombinaci skvěle doplnily lahodné jahody značky Prestige a cukrářské piškoty naší vlastní výroby.  


Cukrářské stroje vyráběné firmou Vydra&Bohuslav

Melangeur

se 3 hladce vybroušenými diabasovými válci, frézovanými soukolími, bronzovými ložisky, paralelním řízením předního a zadního válce. Přední válec má mimo pohybu rotačního též pohyb na strany. Pouze na pohon motorový se 2 řemenicemi a vypínačem.

Šlehací stroj sloupový

na pohon od transmise, se 2ma měděnými kotly obsahu 20lt. Možno však použít kotlíků od 15-45lt. Metly pracují neodvisle od sebe, sklon i rychlost těchže v běhu měnitelná. Ozubená kola konická jsou přesně frézovaná, bezhlučného chodu, ložiska jsou kuličková a bronzová.

Zmrzlinové stroje

s dvoustěnnými štoudvemi, měděnými vycínovanými kotly, mosaznými chromovanými výpustkami, šroubovanými, úplně zakrytými soukolími, takže chod je naprosto bezhlučný. Kotel se uvolní pouhým zdvihnutím spojky, ložisko u kotle jset bronzové.

Kamna

zvláště silné konstrukce. vyráběná na základě dlouholetých zkušeností. V ceně jest zahrnuta sada specielních šamotových tvárnic, kterými se kamna na místě vyzdí soudobně zaslaného plánu. Rukojeti a závěsy trub jsou nikované, orámování kamen leskle vybroušeno.

Cukrárenské zimotvorné stroje

pro výrobu a uchování zmrzliny, výrobu surového ledu, ve spojení s lednicovou prostorou pro chlazení dortů, smetany, máslat atd. Výkon as 20 litrů zmrzliny v 1 hodině. Zapotřebí motor síly 1 1/2 HP a vodovod o výkonu 200 až 250 litrů chladné vody v hodině.


Aťžije Forman

K příležitosti vzpomínkové akce Aťžije Forman věnované letos zesnulému režisérovi Miloši Formanovi, která proběhla v neděli 2. Září na Slovanském ostrově v Praze, vytvořil náš tým v čele s hlavní cukrářkou Renatou tento úžasný dort.


Spodní patro je Kombinací Sacheru, Paříže a plátů Medovniku, Ganache polevy navrchu a plátků bílé čokolády po obvodu patra.

Horní patro tvoří světlý korpus se Smetanovo-mascarpone krémem a čerstvými malinami, potažený marcipánem dozdobený ruční malbou jedlými barvami.


"Kdybyste dali dětem sebe více, jestliže jste je nenaučili pracovat a šetřit, nic jste jim nedali."

Přečtěte si úryvek z novin, které si cukrářský mistr František Myšák uchovával a jsou tak velkou součástí jeho odkazu a dědictví, jež si můžete prohlédnout v zakomponovaných expozicích našich prodejen. Vaše Stáňa