Chléb z kamenné pece

z vlastního kvásku, který zraje 48 hodin

Náš chléb je připravovaný denně čerstvý v kamenných pecích naší pobočky na Jílovišti, z kvásku dle vlastní receptury Martina Lupače - syna Stanislavy Kortánové.

Níže naleznete fotografie a popis jednotlivých druhů chleba, který pro Vás náš tým pekařů peče, chceteli se však o jeho kvalitách přesvědčit osobně, doporučujeme navštívit Jíloviště v pozdních odpoledních hodinách, kde jeho vůně z našich pecí lahodí širokému okolí.


Rustikální chléb "33"

Vynikající rustikální řemeslný chléb dle vlastní receptury je vyroben speciální technologií ze tří druh mouk, brambor a Žitného kvasu.

Ve variantě 650g


Maďarský chléb

Jemně nakyslá chuť po žitném kvasu, jeho kůrka chutná po opražené žitné mouce.

Žitnopšeničný chléb, který je chuťově nejpodobnější chlebu Šumava.

Ve variantách:        Kulatý - 500g, Pecen (kulatá kytička) - 600g a 900g, Šiska - 600g, 900g a 1200g.


Venkovský chléb

Klasický chléb našich venkovských babiček, má jemnější chuť i vůni, větší póry a delší trvanlivost díky odlišnému zpracování těsta.

Kváskový žitnopšeničný chléb se zlatohnědou kůrkou se hodí prakticky k jakékoli příležitosti.

Ve variantách:      Pecen (kulatá kytička) - 600g, 900g a 1500g, Šiska - 600g, 900g a 1200g


Bavorský chléb

Unikátní celozrnný žitný kvas a chuť po chmelu a sladu doplňují dýňová, slunečnicová a lněná semínka.     Ve variantě 500g.


Párty chléb

Velice jemný a vláčný žitnopšeničný výrobek z živého žitného kvasu, pečený na kamenné desce ve variantě 500g

Díky jeho specifickému tvaru je vhodný především na obložené chlebíčky, ale také jako příloha k domácímu glirování.


Podmáslový chléb

eničnožitný chléb, který obsahuje tři druhy mouky, vysoce jakostní sušené podmáslí a náš živý žitný kvas, je specifický svou jemností a vláčností.     Ve variantě 600g.


Chia chléb

Pšeničnožitný chléb z žitného kvasu, který obsahuje sušené brambory            a vysoký podíl semínek Chia vyrábíme ve variantě 500g.

Díky specifickému tvaru a nadýchané měkkosti doporučujeme využít také jako zdravější variantu toastového chleba.


Žitný chléb

Složení je žitná mouka (neobsahuje jiné druhy mouky) a celozrnný žitný kvas, který mu dodává typickou a výraznou chuť. Ve variantě 500g


Speciality:

Ciabatta s Olivami

Ze speciálního italského těsta, které zraje 26 hodin. Typická je svou vůní po olivovém oleji a španělských olivách, které jemně doplňuje oregano.

Ve variantě 270g. Vhodná ke grilovanému masu, zeleninovým salátům, nebo jako příloha na švédské stoly.

Ciabatta se Sušenými Rajčaty

Ze speciálního italského těsta, které zraje 26 hodin. Typická je charakteristickou vůní po sušených italských rajčatech, plnou chuť doplňuje olivový olej. 

Ve variantě 180g. Vhodná ke grilovanému masu, zeleninovým salátům, nebo jako příloha na švédské stoly.

Škvarkový chléb se zelím

Vyrobený ze směsi žitné a pšeničné mouky, charakteristický kaštanovou, rovnoměrně zbarvenou kůrkou, typický chutí a vůní po škvarkách a kysaném zelí. Vyrábíme ve variantě 400g.